Veti fi redirectionat in 3 secunde catre noua mea adresa :


http://deacaraluca.net/

Cele mai frumoase locuri din Romania

Author: Raluca Etichete::

Cheile nerei
Cheile Nerei sunt o formaţiune de tip chei de-a lungul râului Nera în judeţul Caraş-Severin, între localităţile Sasca Română şi Şopotul Nou. Distanţa pe care se întind cheile este de circa 22 km din care aproximativ 20 km de chei propriu-zise. O poteca turistică marcată le străbate, dar parcurgerea lor necesită traversarea râului Nera direct prin apă.


Costinesti
El a evoluat dintr-un mic sat pescăresc (1960) într-o destinaţie de vară, foarte populară printre cei tineri şi în special pentru studenţi. Un hotel şi o serie de complexuri cu vile şi bungalouri au fost create în timpul erei comuniste, acestea având diferite atât la stil cât şi la confort. După 1989, o parte din ele au fost modernizate dar au fost construite, în special în partea de nord a staţiunii, şi o serie de alte hoteluri şi vile.

Mamaia
Anual, în Mamaia se desfăşoară la Teatrul de Vară Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia, împărţit pe trei secţiuni: Interpretare, Creaţie şi Şlagăre. Între 27 şi 28 mai 2004, în staţiunea românească s-a desfăşurat a XI-a reuniune a şefilor de stat şi de guvern din ţările Europei Centrale.


Castelul Corvinilor
A fost ridicat în secolul XV de către Iancu Hunedoara, pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaşti. Este o construcţie impunătoare, cu acoperişuri înalte şi divers colorate, cu turnuri şi turnuleţe, ferestre şi balcoane împodobite cu dantelara pietrei cioplite. Castelul a fost restaurat şi transformat în muzeu.

Manastirea Horezu
Mănăstirea Horezu (Mănăstirea Hurezi), cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714), sinteză a artei româneşti din acel timp, a fost construită între anii 1690 şi 1693, biserica mare a aşezământului fiind târnosită la 8 septembrie 1693.

Curtea de arges
Mănăstirea Curtea de Argeş este o mănăstire din România situată în oraşul Curtea de Argeş. Ansamblul cuprinde biserica episcopală, unul dintre cele mai celebre monumente de arhitectură din Ţara Românească.




Babele
Babele sunt formaţiuni stâncoase situate în apropiere de vârful Baba Mare (altitudine 2292 m), situat în masivul Bucegi din Carpaţii Meridionali.

"Babele" sunt martori de eroziune, formate prin erodarea eoliană diferenţiată a diferitelor strate geologice în care sunt sculptate (conglomerate cretacice) şi se găsesc în imediata vecinătate a cabanei cu acelaşi nume.


Vulcanii noroiosi
Vulcanii noroioşi sunt o rezervaţie botanică şi geologică aflată pe raza comunelor Berca şi Scorţoasa din judeţul Buzău. Fenomenul vulcanilor noroioşi poate fi observat în două puncte separate, numite Pâclele Mari (coordonate 45°20'23"N, 26°42'33"E) şi Pâclele Mici (coordonate 45°21'30"N, 26°42'46"E).

Masa tacerii
Masa tăcerii, alături de Coloana Infinitului şi Poarta Sărutului reprezintă una din cele trei piese de sculptură monumentală ale Ansamblului Monumental din Târgu Jiu a sculptorului român Constantin Brâncuşi.

Masa tăcerii, lucrată în calcar, reprezintă masa dinaintea confruntării în bătălia la care urmează să participe combatanţii. Timpul este prezent, fiind reprezentat prin dispunerea circulară a celor 12 scaune-clepsidre, care îl măsoară. Totul decurge în tăcere.


Poarta sarutului
Poarta sărutului este o sculptură în piatră, realizată de Constantin Brâncuşi, parte a tripticului Ansamblului Monumental din Târgu Jiu.

Poarta sărutului, care se află amplasată pe aleea de la intrarea din parcul oraşului, este dăltuită din piatră poroasă, extrasă din carierele aflate în împrejurimi, fiind alcătuită din coloane groase, paralelipipedice, ce sprijină o arhitravă cu dimensiuni mai mari decât ale coloanelor, având lăţimea de 6,45m, înălţimea de 5,13m şi grosimea de 1,69m .

Transfagarasanul
Transfăgărăşanul (de la prefixul trans- + Făgăraş) sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România. Drumul leagă regiunea istorică a Transilvaniei de Muntenia. Drumul a fost construit să treacă peste Munţii Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din munţii României, care face parte din Carpaţii Meridionali.


Cheile bicazului
Cheile Bicazului reprezintă o zonă geografică deosebit de pitorească din România situată în partea centrală a Munţilor Hăşmaş, în nord-estul ţării în judeţele Neamţ şi Harghita.

Cheile au fost formate de râul Bicaz şi fac legătura între Transilvania şi Moldova.

Zona Cheile Bicazului, cu o lungime de peste 6 km de la Lacul Roşu în amonte până la localitatea Bicazul Ardelean în aval, este străbătută de drumul transcarpatic DN12C care leagă oraşele Gheorgheni şi Bicaz.

Pestera muierii
Peştera Muierilor (sau Peştera Muierii) se află în comuna Baia de Fier, Judeţul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei. Peştera a fost sculptată în calcarele mezozoice de pe marginea sudică a Masivului Parâng, de către râul Galbenul. Cu o istorie foarte bogata, peştera în timpuri străvechi a adăpostit în timpul războaielor, când bărbaţii plecau la lupte, foarte mulţi copii şi femei, de unde i se trage şi numele. Este prima peşteră electrificată din România.

Sighisoara
Sighişoara (în dialectul săsesc Schäsbrich, Šesburχ, în germană Schäßburg, în maghiară Segesvár, în latină Saxoburgum) este un oraş situat în judeţul Mureş, Transilvania, România. Municipiul are o populaţie de 32.304 locuitori (2002)




Sapanta
În toamna anului 2008 parohul ortodox din Săpânţa a iniţiat lucrări de modificare a bisericii din Cimitirul Vesel, edificiu ridicat în anul 1886 de parohia greco-catolică din localitate. Lucrările aveau în vedere demolarea turnului neogotic al bisericii, construirea a cinci turnuri noi şi vopsirea lăcaşului în culoare albastră "pentru a da autenticitate comunei". În data de 29 aprilie 2009 a fost pusă în executare hotărârea judecătorească de oprire a lucrărilor şi de evacuare a parohiei ortodoxe, la cererea parohiei greco-catolice, care revendică lăcaşul de cult şi care reclamă intenţia ştergerii caracterului catolic al edificiului, iar aceasta cu fonduri de la Ministerul Culturii şi Cultelor.


Peles
Castelul Peleş din Sinaia, resedinta de vara a regilor Romaniei, a fost construit la dorinţa regelui Carol I al României (1866 - 1914), dupa planurile arhitecţilor Johannes Schultz şi Karel Liman, şi a fost decorat de celebrii decoratori J.D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz si Berhard Ludwig din Viena.

Castelul Peleş poate fi considerat cel mai important edificiu de tip istoric din România, având caracter de unicat şi este, prin valoarea sa istorică şi artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumatati al secolului al XIX-lea.

Delta dunarii
Delta Dunării (3446 km²), aflată în mare parte în Dobrogea, România, şi parţial în Ucraina, este cea mai mare şi cea mai bine conservată dintre deltele europene.
Conţine mai mult de 320 de specii de păsări ca şi 45 de specii de peşte de apă dulce în numeroasele sale lacuri şi japşe. Acesta este locul unde milioane de păsări din diferite colţuri ale Pământului (Europa, Asia, Africa, Marea Mediterană) vin să cuibărească.

Bran
Iniţial, castelul Bran a fost o cetate de „trecătoare” cu scop militar, patrulateră neregulată. În timp, cetatea a suferit numeroase modificări cum ar fi: adăugarea turnului de sud (în 1622 după planurile principelui Gabriel Bethlen), construcţia unui turn dreptunghiular la est, iar între 1883 şi 1886 acoperişul a fost îmbrăcat cu ţiglă.

Cetatea a fost transformata în castel în anul 1920 pe când era în proprietatea reginei Maria, perioadă în care s-au realizat cele mai importante lucrări de restaurare.

Barajul vidraru
Lacul Vidraru este un lac de acumulare, creat de barajul Vidraru pe râul Argeş, în 1965, pentru producţia de energie electrică.

Lacul de acumulare Vidraru este situat pe râul Argeş în spatele barajului Vidraru de 166 metri înălţime.

Situat între munţii Frunţii şi Ghiţu, lacul adună apele râurilor Capra, Buda şi ale câtorva afluenţi direcţi (Râul Doamnei, Cernatul şi Vâlşanul, Topologul, râul Valea lui Stan şi Limpedea), cu un debit total de cca 5,5 mł /s.

Suprafaţa totală a lacului este de 393 ha, lungimea de 10,3 km, iar laţimea maximă de 2,2 km în zona Valea Lupului – Călugăriţa. Adâncimea maximă a apei este de 155 m lânga barajul înalt de 166 m, iar volumul apei este de 465 milioane mł. Nivelul normal de retenţie este de 830,00 metri deasupra mării (mdM).

La data de finalizare aceasta s-a situat, masurat la înălţime, aproximativ pe locul 8 în Europa şi pe locul al 20-lea din lume.


Balea lac
Lacul Bâlea este un lac glaciar (format în circ glaciar) situat la o altitudine de 2.040m, în Munţii Făgăraş, Judeţul Sibiu. Dimensiunile lacului sunt: 360 m în lungime, suprafaţa de 46508 mp şi adâncimea de 11,35 m. În anul 1932 lacul Bâlea şi o suprafaţă de circa 180 de hectare în jurul lacului au fost declarate rezervaţie ştiinţifică. La Lacul Bâlea se poate ajunge în timpul verii cu maşina, pe Transfăgărăşan, iar în restul timpului cu telecabina, de la cabana "Bâlea Cascadă". În Munţii Făgăraş se mai află şi lacurile Capra, Podragu mic, Podragu mare, Avrig, Urlea, etc. În anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Bâlea primul hotel de gheaţă din Europa de Est.

1 comentarii |
  1. Wonderful pictures, wonderful places!! Thank you! I am an American, and I travel with my wife to Romania in 5 days (Sept 5) for the first time. I am actually going to visit Calarasi even (I saw it in your profile).
    immortal.joe@live.com

Trimiteți un comentariu

Valsul sunetelor ce-ti invaluie inima...

Followers

Totalul afișărilor de pagină

banner 1 banner 2